Vilka trender skymtar runt hörnet för mat- och dryckesbranschen?

Vi fick smygkika in i stjärnkockens, tillika Spessos’ kreativa geni, Desirée Jaks egna spåkula med tre snabba frågor.

Varifrån hämtar du din inspiration från just nu?
Mycket utav min inspiration hämtar jag från min omgivning – kollegor, gäster, leverantörer, råvaror och främst naturen, det den bjuder på för säsongen.

Vilka trender ser du framåt i mat- och dryckesväg?
Jag tror att hantverket i både mat och dryck kommer vara en viktig del för gästen. Att komma närmare det och få se vad som gömmer sig bakom – allt från tillagningsmetoder till kunskapen om råvarorna och producenterna bakom dem. Jag tror verkligen på det och hoppas innerst inne på att det blir den nya trenden. Gäster som är medvetna och vill veta allt om det dem dricker och äter.

Märker du några bestående förändringar i restaurangbranschen nu post pandemi? I så fall vilka?
Absolut, det är en extrem brist på personal i hela branschen både front of house och när det kommer till kökspersonal. Många har valt att skola om sig när de blev av med sina jobb, detta har lett till att restauranger är tvungna att hålla tillbaka eftersom de saknar personal. Förhoppningsvis ger detta alla en bättre insikt i vikten av personalvård.